Miniguide: Sådan plejer du din hunds pels

Miniguide til pelspleje

Nogle hunderacer har mere brug for pelspleje end andre, hvilket afhænger af hundens pelstype. Korthårede hunderacer er lidt nemmere at pleje, hvorimod langhårede hunderacer kræver mere tid og pleje.

Vi har lavet en miniguide til, hvordan du plejer din hunds pels.

Step 1: Filtre og knuder

Hunderacer med lang pels, har større tendens til at have filtre og knuder i pelsen. Det kan derfor være en god idé, at bruge en filtspray - der gør det lettere at udrede pelsen. 

Filtsprayen bruges i den tørre pels og sprayes på de områder, med mest filt og knuder. Sørg for at lade sprayen sidde i nogle minutter, inden du begynder at rede pelsen fri for filtre og knuder.

Step 2: Børst pelsen

Når du skal udrede filtknuder, bør du anvende en karte. En karte udreder effektivt filt og knuder, og fjerner samtidig løse hår og skidt i pelsen.

Begynd ved hundens hoved og arbejd dig ned til halen. Du kan med fordel inddele pelsen i flere sektioner, og tag én sektion ad gangen.

Uanset hvilken pelstype din hund har, anbefales det at du regelmæssigt børster pelsen. Børstning af hundens pels hjælper med at fjerne skidt og løse hår, hvilket er med til at give din hund en sundere hud og pels.

Step 3: Vask med shampoo og conditioner

Efter at have redt alle filtknuder ud og børstet pelsen fri for løse hår, er du klar til at vaske din hund. Når du skal vaske din hund er det vigtigt, at du vælger en shampoo og conditioner, der er beregnet til hunde.

Vi anbefaler at du bruger en shampoo, der nænsomt og mildt renser hundens pels. Her kan vi anbefale at bruge disse:

Start med at skylle din hund, og massér herefter shampooen ind i den fugtige pels. Lad shampooen virke i 1-2 minutter, og skyl med lunkent vand.

Vil du undgå filtre og efterlade pelsen ekstra blød, kan du anvende en conditioner. Her gentages fremgangsmåden, som da du vaskede hunden med shampoo.

Bryder din hund sig ikke om at blive vasket?

Det er ikke alle hunde der lige begejstret for vand, og det kan derfor være svært at vaske dem. Hvis det er tilfældet med din hund, så kan du bruge en skumshampoo.

Fordelen med en skumshampoo er, at den masseres ind i den tørre pels og skal ikke skylles ud. 

Har du en hund med lys eller hvid pels?

Hvis du har en hund med lys eller hvid pels, så ved du sikkert hvor svært det kan være, at få pelsen helt lys/hvid igen. Heldigvis findes der en løsning.

Der findes nemlig en shampoo, der er særligt velegnet til lyse og hvide pelstyper. Shampooen indeholder lilla og blå farvestof, der er med til friske pelsen op, så den bliver hvidere.

Step 4: Tørring 

Når du har skyllet shampoo og conditioner ud af pelsen, skal hundens pels tørre. Du kan vælge at bruge en føntørre, hvis din hund er okay med det eller tørre pelsen med et håndklæde.

Som et ekstra finish, kan du spraye med conditioner i den tørre pels, der efterlade pelsen skinnende og blød - samt plejer og giver fugt til pelsen. 

Din hunds pels er nu skinnende og blød igen.

Hund