Sådan holder du din hund kølig på de varme sommerdage

Pas på din hund i sommervarmen

For mange er sommeren lig med mange udendørsaktiviteter, med leg og gåture med deres hund. Men på de varmeste sommerdage, kan det medføre at din hund bliver utilpas og at aktivitetsniveauet falder, når de får det for varmt.

Hunde kan nemlig ikke, ligesom mennesker, regulerer deres egen kropstemperatur helt på samme måde, da ikke kan svede. Det kan derfor være nødvendigt, at hjælpe din firbene ven med at holde temperaturen nede. 

Sådan virker en kølermåtte

En kølermåtte til hunde er tykkere end almindelige hundetæpper, hvilket skyldes at kølermåtterne er udstyret med gel indeni, der giver den kølende effektDet betyder også, at du ikke behøver at komme kølermåtten i fryseren eller gennemvæde den med koldt vand for at skabe den kølende effekt, som ved andre typer af måtter. 

Det indvendige gel aktiveres når måtten berøres, det sker f.eks. når hunden lægger sig på måtten. Herefter absorbere kølermåtten hundens kropsvarme, og varmen fordamper via de områder på kølermåtten, som ikke berøres af hunden. 

Kølermåtten aftager sin kølende effekt efter nogle timers brug, men er hurtigt til at genaktivere sig selv igen - og er derfor hurtig klar til brug igen. 

Sådan anvender du en kølermåtte

En kølermåtte til hunde kan anvendes mange steder; i bilen, i hjemmet og tages med på farten til f.eks. stranden eller andet.

Dog skal du være opmærksom på ikke, at lægge kølermåtten i direkte sollys, da det kan give den modsatte effekt og ødelægge den kølende gel.  

Fordele ved en kølermåtte

Der mange fordele forbundet med at købe en kølermåtte til din hund. Vi har samlet nogle af dem her:

  • Kølermåtten kan nemt tages med på farten, og foldes sammen når den ikke bruges. 
  • Sikrer at din hunds kroptemperatur bliver reguleret på de varme sommerdage, så din hund ikke oplever utilpashed og bliver overophedet.
  • Hunden kan selv aktiverer den kølende effekt, ved at træde og lægge sig på den.
  • Kølermåtten er lavet i et tykkere og slidstærkt materiale, og kan derfor anvendes i flere år.
  • Hvis måtten bliver beskidt, kan den nemt rengøres med en våd klud.

Vores udvalg af kølermåtter

Kølermåtte 65 x 50 cm       Kølermåtte 90 x 50 cm      Kølermåtte 93 x 79 cm
Lille 129 kr.  Mellem 159 kr. Stor 349 kr.

Andre alternativer til at holde temperaturen nede på din hund

Udover de smarte kølermåtter, findes der også andre alternativer, der kan hjælpe din hund med at regulerer temperaturen i sommervarmen.

Kølervesten til hunde kan anvendes som et alternativ eller sammen med kølermåtten. Vesten gøres gøres våd inden brug, og holder herefter din hund kølig.

Det nedkølende håndklæde virker på samme måde som vesten. Håndklædet vrides i koldt vand, og lægges over hunden. 

Har du en vand glad hund? Så den med på stranden og medbring noget sjovt vandlegetøj, der flyder når du kaster det ud i vandet. Det er en god måde både at aktiverer og nedkøle din hund. 

Når sommervarmen rammer er det vigtigt, at din hund har adgang til vand hele døgnet rundt. Skal I på tur, så er det en god idé at medbringe noget rent vand, der let kan transporteres og slukke tørsten. Den smarte drikkeflaske er med kop, og er nemt at have med på farten - og så er den særligt velegnet til både træning, gåture og udflugter.

Elsker din hund også is? Så kan en lækker hunde is være en skøn forfriskende og nedkølende sommersnack, som din hund helt sikkert vil elske dig for. Du kan også lave dem selv, se vores guide til hvordan du nemt kan lave dine egne hunde is. 

Vi håber du kan bruge vores råd, og har fået inspiration til de kommende sommerdage, der er i vente ☀️

 

    Hund